Ha kul ute i påsk

Gör parkour i naturen, gör en cykelpicknick, en konstrunda eller låna en hund när du ska ut i skogen. Vi har en lista med idéer för påsklovet.

Våren börjar kännas med varmare vindar, knoppar och blåsippor. Vi har laddat en lista med ute-kul!

  • Passa på att rulla, springa, gå eller cykla och samla 1 km varje dag under lovet. Vi deltar i Generation Peps påsklovskampanj Pep Kilometern. På @gen.pep finns varje dag uppdrag som du kan ta dig an, till exempel leta efter en myrstack i naturen. Ladda ned listan här,

  • Gör en cykelpicknick, vandra på mosse i Djurholmen eller träna på naturlekplats i Järavallen. Hämta hem våra 99 olika tips på ute-kul i vår broschyr. Alltid bra att ha i fickan. året om.

  • Gå konstrundor ute i naturen. Ett förslag är att ta bussen till Tjörnedala strövområde, se konst inne i konsthallen och sedan vandra till exempel Blå spåret 3,6 km förbi klippor och strandängar. Du kan också gå längs kusten norrut upp till Kivik på Skåneleden cirka 15 km. Ett annat förslag är att bege sig till Kyllingahus i Fulltofta strövområde för att beundra de omtalade lerfigurerna av barn, gjorda av Multiplera, för att sedan vandra 5,2 km på Sjömossen. Ännu ett tips är att se naturliga konstverk i Snogeholm strövområde där LandArt finns eller att göra en vandring på Skåneleden från Ystad till Kåsebergas gallerier (ta bussen åter).

  • Leta efter ägg inne i vår utställning på Fulltofta Naturcentrum. Låna gärna vår ryggsäck SKOOGLA sedan och ge dig ut i naturen på upptäcktsfärd.

  • Häng med på fågelvandring och kreativ verkstad efteråt i vår aktivitet Fågelfnatt i Fulltofta. Denna aktivitet pågick 27-28 mars i vårt samarbete med Moderna muséet.