Hike-in och hike-out med buss

Gul buss på landsväg.

Ta bussen ut

Vill du göra en utflykt men lämna bilen hemma? Idag går det att ta sig till många av våra områden med buss eller tåg, och ända fram till vandringsstigen. Att kunna ta sig ut i naturen med buss och tåg gynnar vår miljö och gör det möjligt för besökare utan bil att uppleva naturen.

Ta buss och tåg ut

Till Järavallen, Vedema, Fulltofta, Frostavallen, Kronoskogen, Tjörnedala, Vitemölla, Skrylle och Bockeboda kan du ta bussen. Flera andra strövområden som t ex Snogeholm och Breanäs har också hållplatser relativt nära med 1-3 kilometer för att gå för att komma till närmaste stig.

Hitta hållplatser

Välj fliken Karta på respektive strövområde på webben och kryssa i Hållplats. Här ser du alla hållplatser och kan välja varifrån du vill åka och hitta tider. Dyker det inte upp någon hållplats betyder det att det tyvärr inte finns buss- eller tågförbindelse för just detta strövområde.

Tidtabeller under Hitta hit

Under rubriken "Hitta hit" under varje strövområde får du mer information om hur långt bort hållplatsen ligger samt tidtabeller. I kartan för varje strövområde på webben och på den detaljerade kartan i varje strövområdesfolder är busshållplatserna markerade.

Vandra med koll

Sajten Vandra med koll är ett användbart verktyg om du t ex vill vandra från en punkt till en annan med hjälp av buss. Alla våra strövområden och 40 mil vandringsled finns med på denna sajt.

Ta buss till Fulltofta Naturcentrum

Buss går helger ända fram till Fulltofta Naturcentrum från Höör och Hörby. Vardagar kan du ta bussen till landsvägen vid hållplatsen Ramstorp där du endast har cirka 1 km att gå till Naturcentrum.