Pausa i naturen

Vandra & promenera

Vandra 8 km, 4 km eller 2 km? 40 mil vandringsled av varierad längd väntar i våra strövområden över strandängar, genom klippraviner eller lummig bokskog. Här finns över hundra olika rundvandringar att välja.

Vandra över hela Skåne

Varierande natur

I strövområdena finns allt från kuperade stigar i orörd natur till barnvänliga stigar och trygga grusgångar för dig med rullstol. Stigarna är tydligt markerade ute i naturen, så att du ska slippa att ha med dig karta. Genom vår digitala karta här på webben får du en lägesposition var du är, vilket ger ytterligare trygghet. Vår vandringsleder har gula, blåa, vita, gröna eller röda runda symboler som du följer i naturen. Våra tillgängliga leder som går på träspänger eller grusade gångar har alltid en bred röd linje på våra kartor och är i fält markerade med rullstolssymbol.

40 mil led

Våra strövområden sträcker sig från Djurholmen och Breanäs i norr och Snogeholm i söder. I väster finns Järavallen och Kronoskogen samt i öster Tjörnedala och Friseboda. Vår specialitet är rundslingor så att du kommer tillbaka till samma plats där du startade. Rundvandringar finns på 2-4 km, men också 6-8 km samt 10-15 km. Eftersom varke strövområde består av en mängd olika vandringsstigar kan du alltid kombinera dem. Skåneleden finns också i 12 av våra områden, om du vill fortsätta och gå lite längre.

Vandra med barn

Att vandra med de minsta är att se naturen på deras vis. Upptäcka en blomma, få närkontakt med en ekorre eller bara springa på en spång. De flesta av våra vandringsleder på allt ifrån 1 km - 15 km fungerar för barn beroende på hur van man är och hur långt man orkar. Här finns goda råd att tänka på innan du ger dig ut! Ta hjälp av vår digitala karta i mobilen som i realtid visar hur du ska gå.

Vandra längre

Gillar du att vandra 7-10 km? Eller ännu längre? Kika in här för att få inspiration om att se nya vidder, skogar och platser.

Kom igång att vandra

För dig som är äldre eller bara behöver stabil grusgång eller spång när du vandrar kan du söka dig till våra tillgängliga leder som är markerade med röd linje och rullstolssymbol. I hälften av våra strövområden finns dessa plan på tillgängliga leder utan backar som fungerar för rullator, permobil, rullstol eller käpp. För dig som är nybörjare i naturen kan det vara bra att börja snällt med en kort tur på max 2-4 km med toalett och annan service nära. Kika i vår karta där du får all trygg information du behöver.

Fler vandringsäventyr

Vandra och se konst, vandra på jobbet eller leta efter “skatter” medan du vandrar.

Vandra hållbart