Vinnande bild under Hela Skåne sover ute

En natt med utblick över havshorisonten. Jonas Wackerfeldt tog den vinnande bilden i vår Instagram-tävling under Hela Skåne sover ute.

Över hundra bilder med hashtagg #helaskånesoverute lades upp under vår kampanjperiod under vår årliga sovaute-vecka. På fotona syns sköna spontannätter i hammockar, värmande lägereldar och härliga tältplatser över hela Skåne. Instagram fylls verkligen av inspiration varje vår.

Vi har nu utsett årets bästa bild och “Veckans utesovare” som blev @wacke_nature och Jonas Wackerfeldt. Vår motivering är “Påhittig som få finner han ofta nya, egna platser för att slå upp ett tält eller en hängmatta, som här på en bunker vid Stenbocksvallarna i Barsebäck. Han har koll på allemansrätten och naturreservatsregler och ser var det är möjligt att ta en natt. En inspiratör på många sätt. Därför får han årets pris.”

Andra pris togs av @iminakängor som lagade en smarrig tacomåltid med kompisar ute i det fria innan hon tog en natt i vindskydd i Klåveröds strövområde. På tredje plats kom @roblesmonicasanchez som fångade den sköna trädgårdssiestan hemmavid i Lund - för visst kan man sova ute även på altanen och i trädgården.

Vi sänder över ett självuppblåsbart liggunderlag till vinnaren samt andra vettiga hållbara prylar till 2:an och 3.an samtidigt som vi säger grattis från oss!

Vi uppmanar alla att fortsätta att sprida era utebilder med hashtaggen #helaskånesoverute - och när ni är i våra strövområden gärna också @skanskalandskap. Då kan vi dela dem vidare.

@wacke_nature

@iminakängor

@roblesmonicasanchez