Pernilla ger ny smak till Snogeholm

Säg hej till Pernilla Lindeberg som tar över Villa Vandra och Fiskarehus i Snogeholm strövområde. Med företag inom matbranschen vill hon skapa en social plats som ökar antalet besökare.

Från första april kommer Pernilla Lindeberg att driva verksamhet i våra fastigheter i Snogeholm strövområde. Dels handlar det om den forna Gula Villan som numera är grå intill Snogeholmsjöns parkering, dels om nyrenoverade Fiskarehus i närheten. Pernilla är förväntansfull och kan knappt bärga sig inför starten.

-Att få befinna sig i en av Skånes vackraste skogar med många vandringsleder och sjöar är klockrent för oss. Vi har ju dessutom företaget Smakvandringar som utgår från Snogeholm sedan tidigare. Att få lov att utveckla aktiviteterna till denna natur är en självklarhet och väldigt kul. Här finns också andra aktörer i området som vi samverkar med som Destination Snogeholm, säger Pernilla Lindeberg.

Hennes idéer kring både Villa Vandra och Fiskarehus är “oändliga” enligt henne, men i grunden förklarar hon att det handlar om att låta människor kunna samlas, mötas, njuta av lugnet och naturen - och att få något gott att äta eller fika på.

-Det är ju väldigt kul att kunna driva både en besöksplats och ett café tillsammans med en uthyrningsenhet där gäster kan stanna lite längre. I stort tänker jag att rekreation, hälsa och välmående är stora hörnstenar, säger Pernilla som tidigare bland annat samarbetat med Sövde musteri kring ciderprovning.

Länge har hon samarbetat med många av Skånes producenter av mat och dryck. Samarbetena tar hon med sig in till Snogeholm för att skapa “hennes plats”.

-Vi ser fram emot att sätta igång 2026 och Fiskarehuset är den den som kommer starta först. Här inreder vi i januari med stil, hållbarhet och kvalitet. Tillsammans med Folmers Gård på Fyn i Danmark kommer vi se till att lägenheterna inreds på ett sätt så att det känns som hemma.

Hur kan friluftsliv och din verksamhet gå hand i hand tror du?

-Hela min verksamhet handlar om natur och mat så på ett sätt så är just friluftslivet hälften av verksamheten. Vi har Smakvandringar i Snogeholm och på Österlen, Paddla och smakvandra i Sövde och Snogeholm samt Gourmetdressin i Björnstorp. Alla aktiviteter handlar om mat och natur. 

Pernilla säger också att hon vill öka besöksantalet i strövområdet.

- Mer friluftsliv, mer lokalt och mer natur! Kan det bli bättre?