Blött i skog och mark

Mycket snö och regn har fallit, vilket gjort att stigar, bryggor och broar är översvämmade i flera strövområden.

Det är en blöt vinter i mellersta och sydöstra Skåne. I till exempel östra Snogeholm strövområde är flera stigar är mycket blöta och vattensjuka, framför allt i sänkor, kring sjöar och åar. Några bryggor ligger delvis under vatten i Snogeholmssjön.

Även Hörbyån kring Fulltofta strövområde svämmar över och nådde tidvis nästan över E22. Ringsjön är också drabbad. I sydost är Verkeån kring bland annat Hallamölla där Skåneleden delvis spolats bort och även längre ned i Vitemölla strövområde. I mellersta Kronoskogen strövområde i Ängelholm finns stora vattensamlingar på lederna.

Andra strövområden som ligger lågt och nära bäckar, mossar och dammar är blöta, vilket innebär att man kan behöva ta omvägar runt vatten och mindre sjöar som bildats. Var försiktig på hala spänger.

Stormen Babet gav också en hel del problem i exempelvis Vitemölla strövområde där bron över Klammersbäck försvann. Den sandiga kusten med flera gamla tallar är också svårt sargad efter de häftiga vågorna som slukade dem.

Följ prognoser och varningar på SMHI samt via nyheterna. Rapportera gärna till oss om ni ser fallna träd eller andra problem till info@skanskalandskap.se