Vandra med klassen

Skolbarn som vandrar i skogen.

Femteklassare på Skåneleden

FULLBOKAT 240110 // Ta ett kliv ut i Klåveröds vildmark eller djurens paradis Snogeholm. Alla Skånes femteklassare bjuds in till en dags vandring med upplevelser vid Skåneleden och vandringsstigar i strövområden.

Vandra, upplev och få insikter

Eleverna kommer att uppleva naturen och skogen med alla sinnen i skolprojektet som leds av oss på Stiftelsen Skånska Landskap med stöd av Region Skåne. Det blir fokus på både rörelse och lugn i varierad miljö - men också skapande, samarbete och utomhuspedagogis­ka övningar som ger ny kunskap och erfarenhet. När dagen är slut har vi förmågor med oss, vi har dessutom tränat på att göra upp eld alternativt använda fältkök och veta mer om vad vi har för nytta av att vara ute i naturen. Upplägg varierar beroende på vilket strövområde ni besöker.

För vem: Årskurs 5, vt-24

Vilka kommuner kan anmäla sig: Bjuv, Bromölla , Hässleholm, Hörby, Höör, Klippan, Kristianstad, Lund, Malmö, Osby, Perstorp, Simrishamn, Sjöbo Skurup, Svalöv, Svedala, Tomelilla, Ystad, Örkelljunga, Östra Göinge. I andra hand kan även övriga skånska kommuner anmäla sig

När: Främst måndagar - torsdagar under april-juni månad

Var: Snogeholm eller Klåveröd strövområde

Frågor: vandring@skanskalandskap.se

Förutsättningar: Minst två pedagoger/assistenter per klass förväntas vara aktivt delaktiga och behjälpliga under hela dagen. Vandringen är ej rullstolsanpassad utan sker på skogsstigar. Viss anpassning går att göra om dessa behov finns. Meddela vid bokning om särskilda behov finns i er grupp.

Kostnad: Kostnadsfritt för er via stöd från Region Skåne. Även busstransport ingår.

Intresseanmälan:

FULLBOKAT 240110 // Möjligheten att göra en intresseanmälan är stängd då vi redan efter två dygn fått in flerdubbelt många skolklasser än vi har möjlighet och resurser att ta emot. De som har fått plats kommer meddelas med datum under februari månad. Övriga kvarstår i kösystem. När vårens schema är klart meddelas de som ej fått plats.