Vi flyttar ut i naturen

I veckan flyttade vi till vårt nya vindskyddskontor i Fulltofta där vi kan jobba både inne och ute.

Det nybyggda långsmala kontoret med snedställt sedumtak påminner till formen om ett vindskydd. Funktionen är också delvis detsamma. Det stora fönsterpartiet på ena sidan vetter mot träd och ett öppet fält Dessutom går det att öppna upp fönsterdörrar vilket underlättar när man vill ta sin dator med sig ut för att jobba.

-Varmare dagar kan vi helt enkelt öppna upp för utomhusarbete, säger Matts Behrens, projektledare för byggnationen.

Kontoret på 130 kvardratmeter är en yteffektiv, minimalistisk och delvis öppen planlösning för oss 20-talet anställda. Tanken är nämligen att kontoret ska samverka med befintliga byggnader och lokaler på Fulltofta Naturcentrum samt Brinkesholm. Då kontoret bara ligger 25 meter bakom Naturcentrum knyter det ihop vår uteverksamhet och kontorsverksamhet.

-Vi är ju både ute och inne när vi jobbar. Sällan är alla på plats samtidigt inne vid datorerna, menar Matts Behrens.

Byggnaden är också tillbyggnadsvänlig med möjlighet för samutnyttjande av lokalerna. Materialen blir traditionella men detaljerna och konstruktionen blir i modern tappning.

Hur ser konstruktionen ut?

-Vi har byggt allt med noggrant utvalt trä. Lokalen är energieffektiv via små mått och modern teknik. Allt är välisolerat medvärmeåtervinning och värmepumpar. Dessutom solceller som tillför en stor del av husets energiförbrukning, säger Matts Behrens.

Hur når man då oss i fortsättningen? Jo bussar går regelbundet till hållplats vid väg 13 från Höör där tågstation ligger. Under helger går även turer med Naturbussen ända fram till P. 

Byggnaden är ritad av Skepnad Arkitekter.