Hitta rätt

Våra digitala kartor går att zooma och de är fyllda med praktisk information om toaletter, eldplatser, naturreservat och P. Nu finns också en Min Plats-funktion som gör det lätt att se exakt var du är.

Ha kartan i mobilen

Föredrar du en karta i mobilen eller vill du ha en papperskarta? Hos oss finns alternativ.

Våra digitala kartor hittar du under Strövområden där du tydligt ser var stigen går, grillplatser, toaletter, naturreservatsgränser, vindskydd, utsiktstorn, stigar och parkeringar finns. Varje vandringsled är klickbar med information om underlag, natur, sevärt längs stigen och annat praktiskt. Obs kartorna är fortfarande inte 100 procent uppdaterade. Ha tålamod. Snart kommer du också att kunna ladda med gpx-filer.

Använd mobilen och Min Plats-funktion

I kartan kan du aktivera din egen geografiska position. I menyn till höger hittar du Tillåt Plats. Då får du fram den blå markören på kartan och kan använda den när du vandrar. En pil talar om hur du håller telefonen så att det blir lättare att lokalisera sig.

Information om naturreservat och nationalparker plus regelverk

På kartorna finns dessutom information om var naturreservaten börjar och slutar med hjälp av den blå linjen med stjärna. Du får också “pop-up-information” om de viktigaste reglerna i varje reservat. Idag finns alla “besöksvänliga” naturreservat, cirka 150 stycken. Även de tre skånska nationalparkerna är inlagda i kartan med gul linje och stjärna.

Kartor i pdf eller papper

Vill du inte ha digital karta? Här nedan kan du även ladda ned alla våra pdf-kartor. Hälften av dem är gjorda som en vikbar broschyr med både info och karta, så ladda då ned enbart kartsidan för eventuell utskrift i A3 el A4. Du hittar också pdf-kartor under “Vandra och promenera” under respektive strövområde. Tryckta kartfoldrar finns att hämta på Fulltofta Naturcentrum.

Arriesjön

Bockeboda

Breanäs

Djurholmen

Finnstorp

Friseboda

Frostavallen

Fulltofta

Grytåsa

Järavallen

Klåveröd

Kronoskogen

Möllerödssjö

Skrylle

Snogeholm

Tjörnedala

Vedby

Vedema

Vitemölla