Ny broschyr: Peppa barn hela vägen ut

Gör en after-school i Järavallen eller kika efter djur i Djurholmen. Vi har tagit fram ett blad med 99 peppande tips för barn.

Bild på en affisch med 99 olika tips på vandringar i Skåne

Vet ni inte vad ni ska hitta på med barnen på helgen? Eller efter skolan? Vi har fyllt ett blad med 99 olika idéer på vad man kan göra i våra strövområden som är spridda över Skåne. Klättra i träd, ordna fredagsmys ute, ta en buss till skogen eller hyr en kanot - valet är ditt oavsett om du har en timme över eller en heldag.

Visste du att endast två av tio svenska barn når upp till rekommendationen om minst 60 minuters rörelse per dag? Att locka barn att röra på sig är inte bara bra för att få ökad kondition och muskelstyrka utan är också ett sätt att bromsa psykisk ohälsa. Naturen är dessutom en perfekt plats där man kan leka och röra på sig.

Vi som organisation är med i nätverket Generation Pep där vi arbetar för barns och ungas hälsa. Det är därför naturligt att lyfta fram vår samarbetspart i detta sammanhang. Generation Pep förordas även av Region Skåne. Hitta fler tips på vad man kan göra i naturen på vår Instagram @skanskalandskap eller TikTok @skanskalandskap. i Generation Peps sociala kanaler, till exempel Instagram finns Måndags moves och pep-hjältar.

Bladet "99 vandringar & utekul" kan laddas ned här eller hämtas i tryckt format på Fulltofta Naturcentrum. Sätt gärna på kylen hemma.

Höstlovstips: Häng på utmaningen #pepkm

Under höstlovet kan du gå, cykla, springa 1 km varje dag och delta i Pep Kilometern genom Generation Pep. Ladda ned ett schema för din rörelseglädje här! Dela och tagga med #pepkm och #skanskalandskap när du är i våra strövområden.